Gelezen

Zomervakantie leesvoer

leesvoer zomervakantie 2018, boekentips, kinderboekentipsNog heel even en dan staat de zomervakantie weer voor de deur. Naast onze voornemens om een heerlijke vakantie te hebben, toch best aardig wat leuke activiteiten te gaan ondernemen en heel veel tijd met ons gezin door te brengen, family first natuurlijk, staat ook hoog op mijn lijstje om eens keihard te gaan bijkomen en uitrusten en hoe doe je dat beter dan met een boek.

Datzelfde geldt voor mijn kindjes. Voor Fenne is zo af en toe leestijd, met name voor ze naar dromenland vertrekt echt een must, ze vindt het zo heerlijk al die verhalen. Een kind van haar moeder wat betreft boeken.

Ik verzamelde voor mezelf de afgelopen maanden al heel wat leesvoer waar ik nog niet aan toe kwam en ik heb ook al heel wat leuke boeken exemplaren gespot in de schappen die ik er graag nog aan zou toevoegen, ik ga echt keihard zorgen dat ik voldoende aan lezen ga toekomen.

Voor de kinderen nam ik stiekem ook al wat exemplaren mee die ze in hun vakantiekoffer kunnen stoppen. Ik kan het niet laten een boekenwinkel of een kringloop binnen te stappen en met lege handen de deur weer uit te stappen, een zeer dure eigenschap. Ik probeer het ook niet te vaak te doen. Fenne heeft inmiddels een nog langere te lezen lijst dan haar mama. Ze zou nog binnen de Avi moeten lezen maar heeft daar zelf totaal geen boodschap meer aan, welk niveau er op de flapjes staat. Haar lezen gaat in zo’n sneltreinvaart vooruit.

Deze boeken las ik afgelopen periode

 • Jager – Lars Kepler: Ik zag een deurmatreclame voor de boekenwinkel en nam het zonder aarzelen mee vanwege het plaatje op de kaft 😉 Zag er spannend en bloederig dus kon zomaar wat zijn. Altijd op zoek naar enger enger nog beter en spannender. Een dikke aanrader als je net als ik van goede thrillers houdt. Echt goed. Ik gaf het eerst een mijn moeder om te lezen en die dwong mij zo’n beetje om het zeer snel ook te lezen zodat we samen konden bedenken hoe dat nou zat allemaal. En we komen er niet uit. Gadsiedarrie, we komen er gewoon niet uit… Echt, een goede spannende voor in de zomerkoffer.
  –> Er worden afschuwelijke moorden gepleegd. De enige overeenkomst lijkt te zijn dat er elke keer voorafgaand een kinderliedje wordt afgespeeld. De dader lijkt totaal geen sporen achter te laten. Joona Linna, die net vrij komt uit de gevangenis, wordt door Saga gevraagd te helpen bij het moordonderzoek waar zij niet uitkomen.
 • Iene miene mutte – M.J. Arlidge: Nog zo eentje. Ik hou van serieboeken zoals de boeken van Karin Slaughter. Deze was in de aanbieding als eerste exemplaar van een thriller serie. Laat ik eens proberen. Las het binnen paar dagen uit en kocht direct het vervolg waar ik inmiddels in ben begonnen. Oh echt, hou je van thrillers, ook deze lezen dan 🙂
  –> Er verdwijnen steeds twee mensen, en elke keer duikt een van hen na een paar dagen totaal verwaarloosd, uitgehongerd en uitgedroogd weer op met een afschuwelijke schuldbekentenis de ander te hebben vermoord. Elk tweetal krijgt de keuze, moorden of vermoord worden om te overleven. Zijn de slachtoffers willekeurig gekozen of is er iets wat ze allemaal met elkaar verbindt? Inspecteur Helen Grace probeert erachter te komen.
 • De edele kunst van not giving a fuck – Mark Manson: Stond al een tijdje op mijn leeslijst en verdient eigenlijk nog wel een uitgebreidere review op mijn blog. Een zeer confronterend boek mocht je net zo zijn als ik. Maar ik heb hem inmiddels al een tijdje uit en merk dat de dingen die er instaan nog vaak langskomen in mijn hoofd en het voor mij echt wel wat helpt. Keuzes maken in waar je wat om geeft en waar je geen fuck om geeft is super moeilijk.  Eentje om nog vaak over na te denken. Echt een aanrader.

En dit lezen mijn kinderen op het moment:

 • Het bosboek – Sarah Devos: Oh zo’n tof boek als je het leuk vind om in de natuur te zijn met je kinderen. Vol met leuke weetjes, heel veel tips, bijvoorbeeld hoe je het voor kinderen leuk maakt om een wandeling door het bos te maken. En een gave poster achterin die onze kinderen in ieder geval graag op hun kamer hebben hangen. Dikke aanrader.
 • Mathilda – Roald Dahl: Oh ik vind het zo onwijs leuk dat Fenne nu op de leeftijd is dat ze net zo gek is op lezen als ik ben en was toen ik net zo oud was als zij nu, het kleine ding verslind echt boeken. Maar stiekem vindt ze het ook nog zo heerlijk als ik voordat ze gaat slapen naast haar kom liggen om nog even een stukje voor te lezen. Ik doe het zelf ook zo graag maar veel te weinig omdat de schorriemorries elke keer weer niet op tijd hun nest in te krijgen zijn. Misschien moet ik ze gaan paaien? Op dit moment zijn we bezig in Mathilda, mijn lievelingsboek toen ik net zo oud was al zij. Fenne zit echt te genieten van de wraakstreken van het kleine meisje en zit me af en toe verschrikt aan te kijken van het uhm… bijzondere taalgebruik. Zo grappig, zo leuk.
 • Geronimo Stilton Redt de witte walvis – Geronimo Stilton: Een makkelijk lezen boekje niveau M3 van deze geniale schrijver. Ik ben zelf inmiddels grote fan, ik lees deze boekjes regelmatig steeds weer verschillende op school met de middenbouw. Ik snap goed waarom het zo onwijs leuk is. En Melle die zo keihard vooruit gaat, kan deze mooi in de vakantiekoffer meenemen, dan lezen we hem samen. Fenne gaat inmiddels met een sneltreinvaart door deze exemplaren heen maar kan er gelukkig nog heel blij van worden.
 • Het leven van een loser – Jeff Kinney : Als leesmama op school kan ik stiekem al alle boeken een stukje inkijken en meelezen en weet daarna precies welke boeken direct bij mijn kinderen in de smaak gaan vallen en dit was er eentje die ik graag aan haar wilde laten lezen zo grappig. Kleine stukjes lezen, grappige tekeningetjes. Fenne smult ervan, hij ligt naast haar bed en gaat mee in haar tas naar school.
  —>Tip, deze is op het moment 5 euro. <—
 • De kleine dino gaat op pad – Michaela Hanauer: Ik blijf maar zoeken naar leuke leesboekjes voor Melle, voor meiden vind ik het zo veel makkelijker. Het is niet dat de onderwerpen er niet zijn maar blijkbaar moet je jongens op een andere manier weten te prikkelen met een verhaal. In mijn zoektocht vond ik deze. Een Avi E3 boekje over Dino’s. We zijn halverwege en het is nog net te moeilijk wat uiteraard ook niet stimuleert maar het verhaal is leuk. En ach… Melle leest prima voor zijn leeftijd dus die ga ik nog niet forceren.

Uiteindelijk verslint Melle nog vooral informatieve boeken. We haalden van de week uit de kringloop al een behoorlijk dik uitvouw exemplaar over Egypte weg, zo’n gelukkig kind dan weer :). We vonden ook nog een stapel leesboekjes voor Melle maar die moeten we nog gaan ervaren en twee mooie paardenboeken voor mijn paardenmeisje.

Meer leuke leesinspiratie vind je onder –> Maai leest <–

Deze tekst bevat affiliatielinks, bestel je iets via zo’n link dan ontvang ik daarvoor een minipercentage. Daarvoor betaal jij niks extra’s. Wil je weten hoe ik over affiliatie denk, lees dan mijn disclaimer.

Ik ben natuurlijk weer heel benieuwd welke boeken hoog op jullie lijstje of dat van de kinderen stonden, leuk als je dat achterlaat in de comments 🙂 Wil je mij volgen op mijn facebookpagina? Vind ik leuk. Ik ben ook te vinden op instagram.

You Might Also Like...

No Comments

Leave a Reply