Zo’n ochtend en mama is gek

Mama ik ben wakker… papa, heb zelf klep openmaakt…. *herrie van auto’s tegen houten bedje*…. Papaaaa, ik ben wakker….. PAPAAA, mag ik uit bed?

Klok slaat vroeg. Normaal gesproken al voor 6 uur tegenwoordig. Nog voor de wekker gaat is kleine man up and running. De laatste twee dagen sliep hij zowaar door en moesten we hem wakker maken voor school. Heel bizar om ineens ’s ochtends twee ronkende kindjes aan te treffen. Vanochtend mochten we uitslapen volgens rooster van man en kleine meid, maar kleine man had andere plannen. Aaaargh, waarom hebben kleine kinderen dat vervelende zintuig voor dit soort dingen. IK WIL SLAPEN!!!!

Hij slaapt. Eindelijk. En mama is gek!
Hijs slaapt. Eindelijk. En mama is gek!

Zandkasteel. Nee ik wil geen zandkasteel, dat vind ik niet leuk. Dora. Zandkasteel. Dora. Tv gaat uit.

Eet je brood op kleine man, ook je korsten kleine meid. Maar ik lus ze niet, zijn vies! Ik wil water. *Krijgt water* Huilen. Ik wil thee met melk.

Zwaaien jullie papa nog uit? NEE. Papa gaat weg hoor…. Huilen. Ik wil ook papa uit zwaaien. Morgen beter.

Doe zachtjes met elkaar. Nee niet met je hakken. Niet bijten kleine man, gewoon met woorden zeggen wat je wil. Om de beurd op de skelter. Nee kan niet naast elkaar, gewoon even wachten. Mamaaaaa…. kleine man sloeg met twee blokken op mijn hoofd… *zucht*

We gaan naar boven, schone broek. Nee, wil niet naar boven. Jawel je moet schone broek anders krijg je pijn aan je billen. NEE!

En we kunnen weer naar beneden. Ik wil niet naar beneden. Tilluhhh… Nee mama gaat je niet tillen, je kan zelf lopen. NEE!

Ik wil rozijntjes. Nee, je mag een banaan. Ik wil geen banaan. *kleine man nog steeds op de trap* Kom kleine man je krijgt een banaan. *Kleine meid huilt* Maar ik wil ook een banaan…

Kom, trek jullie schoenen aan, we gaan lekkere broodjes halen voor straks. Ik wil geen brood, ik wil rozijntjes. Straks krijg je rozijntjes. Zo eerst brood eten. Wil je lekkere broodjes halen? Ja. Trek dan je schoenen aan. Pak je sokken.

Wil verschillenduh. Pak dan verschillende. NEE! Kleine meid ruim even keukentje op voor we gaan. *Voert opdracht half uit* Trek je sokken aan. NEE. Dan geen broodjes halen. WEL! Trek dan je sokken aan. Moet ik even helpen? Nee, zelf doen!

Kleine meid ruim rest keukentje even op. Doe ik zo. Nee nu. Zooo *zucht*. Geen schoenen en keukentje niet opgeruimd is geen broodjes halen. *Huilen*. Schiet op dan, ruim keukentje even op. Ja maar mamaaaaa….. ik wil nog even dit doen. *Geen actie*.

Oke, geen broodjes dus. *Huilen*

Mamaaaa…. Ik heb de wcrol in de wc laten vallen. Hij zit helemaal onder de poep…..

*Inmiddels tijd voor lunch*. Wat willen jullie op je brood? Ik wil broodjes halen. Wat wil je op je brood? Kaas. We hebben geen kaas. Maar ik wil kaas. Oh we hebben toch kaas. *krijgt kaas op brood* Maar ik wil saksiii…. *Huilt*

Eet je brood op. Kleine meid laat kleine man met rust, jullie zijn aan het eten. Ga nou zitten, we zijn aan het eten. Ik wil water. *Krijgt water*. Ik hoef niet meer. Nee, niet water op het kleed zetten, gewoon even op tafel. Mamaaaaaa…. kleine man heeft mijn water op de kruk gegooid. Aaaaarrrgh…..

Kleine man naar boven. Wat ga jij doen? *Huilt* Maar ik weet het nieeeetttt….. Even rustig zitten, filmpje kijken op de ipad? NEE. Bedenk het dan zelf maar even, ik ben boven. *Huilt*. Maar ik wil IPAD!!!!

Mamaaaa, ik ben wakker!!! Eerst gaan slapen kleine man. Leg auto’s weg, ga lekker liggen en oogjes dicht. Maar ik wil niet slapen. Toch even proberen. Maar mama, kleine man heeft al slaapt. Ja maar kleine man slaapt altijd twee keer. Maar kleine man wil niet twee keer slapen. *Huilt* Wil deken. *krijgt deken*. Geen deken, wil slaapzak. Ga je dan slapen? Ja. *krijgt slaapzak*.

Mamaaaaa…. waarom duurt het zo lang? Kleine meid, stil, kleine man probeert te slapen. Ja maar mamaaaaa…… ik durf niet alleen (is altijd even alleen als kleine man naar bed gaat). Ga toch maar even filmpje kijken of boekje lezen. Nee maar durf niet alleen…. Blijf dan maar even op de trap zitten maar maak geen geluid. *Fluistert* mama…. hoe lang duurt het nog…..

Kleine man slaapt. Eindelijk. Tot zover onze ochtend.
*Mama is gek*


Geplaatst

in

,

door

Reacties

15 reacties op “Zo’n ochtend en mama is gek”

 1. MamaJo avatar
  MamaJo

  Haha, ja, dat soort fases!! Vermoeiend!! ๐Ÿ™‚

 2. Ninja moeder avatar

  Deze is hilarisch! En (pijnlijk) herkenbaar! Wat een HEERLIJK blog!! Hahahaha…. Mama is gek ๐Ÿ˜‰

 3. Omagazijn avatar
  Omagazijn

  ‘Maar je krijgt er zoveel voor terug.’

  ๐Ÿ™‚

 4. Bee avatar

  Hahahaha!!! Vooral het wc rol onderdeel……
  En je vergeet nog dat ene minuutje wat voor jezelf zou kunnen zijn als je naar de wc gaat….iedereen mee of door de deur tegen je praten……

  1. MamaMaai avatar
   MamaMaai

   Wc? Moeten mama’s ook dan ๐Ÿ˜‰

 5. lielebeesje avatar

  Was jij toevallig bij ons vandaag? ๐Ÿ˜‰

 6. Sonja avatar

  Heel herkenbaar! Succes!

 7. Multivroon avatar

  Hahaha. Dank je ๐Ÿ˜€

 8. Lies avatar

  Wow… je kon perfect overbrengen volgens mij hoe je langzaam gek werd… ik leef met je mee ๐Ÿ˜‰ lijstjes maken voor jezelf is dus nu wat ik doe ๐Ÿ˜‰ maar die kinders, die ruiken het als je het er net even NIET kan bijnemen ๐Ÿ˜‰ morgen beter! en misschien rozijntjes? ๐Ÿ˜‰

 9. Mama's Jungle avatar

  Oohh hilarisch… die kindjes ook (L)

 10. Maris avatar

  Hahahhahahaha. En nee, ik lach je niet uit. Ik lach puur van herkenning. Soms kan je ze toch echt wel achter het behang plakken of niet dan?

 11. Vlijtig Liesje avatar

  Ja, dat zijn pittig tijden! Houd vol. Ook dit gaat voorbij.

 12. Sas avatar

  Haha zulke dagen zijn er ook wel eens ja!

 13. Barbara avatar
  Barbara

  Oeps, er staat me geloof ik nog heel wat te wachten komende jaren ๐Ÿ™‚

 14. Lobke avatar
  Lobke

  Heel herkenbaar wat je allemaal schrijft…het is een fase het is een fase het is een fase….

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *