De kinderen Zwangerschap/ borstvoeding

4x Zwangerschap aankondigen, hoe deden wij dat?

zwangerschapsaankondiging, zwangerschap aankondigen, origineel vertellen dat je zwanger bent

Het is een jaar geleden dat we ons geheim verklapten. Een kindje krijgen is hartstikke speciaal en bijzonder. Of het nou de eerste, de tweede of de tiende is. Het blijft een mooie verrassing. Maar hoe vertel je dat je zwanger bent aan je ouders, ja familie en vrienden? Alle vier de keren pakten bij ons super leuk uit, zwangerschap aankondigen is echt een feestje. Het blijft speciaal om zo’n mooi nieuws aan de familie en vrienden te vertellen. Mocht je nog op een originele zwangerschaps aankondiging nodig hebben…

4x Origineel de zwangerschap aankondigen

De eerste keer, zwanger van Fenne. Hartstikke moeilijk om zo’n groot geheim voor je te houden. Wat waren we dolgelukkig en wat wilde ik het graag keihard van alle daken schreeuwen maar we besloten toch even te wachten. het is ook wel heel bijzonder om met z’n tweetjes zo’n fantastisch geheimpje te hebben.

Toch besloten we al snel dat we echt geen twaalf weken zouden gaan wachten om het mooie nieuws met de familie te delen. Tenslotte, mocht het mis gaan, zouden we ook wel graag wat steun van ze kunnen gebruiken. De eerste de beste gelegenheid die eraan kwam was kerstavond. De hele familie was bij elkaar en mijn oma was erbij. Super speciaal. We gingen op zoek naar leuke originele manieren om de zwangerschap bekend te maken en dit werden ze:

1. Origineel de zwangerschap bekend maken via Roze en blauwe M&M’s

Na speuren vonden we een leuk idee om de zwangerschap van ons eerste kindje aan te kondigen aan onze familie. Zelf M&M’s laten bedrukken. Je kan ze in gewenste kleuren samenstellen en nog beter… Je kan ze laten bedrukken met je eigen tekst. Dat ging het worden. Hoe leuk is M&M, Maya en Merijn. We bestelden voor ieder paartje een zakje in roze en blauwe M&M’s en lieten ze bedrukken met de tekst M&M = ??? Het duurde nog best even voor de boodschap binnenkwam…

2. Je zwangerschap aankondigen via T-shirt of rompertje met tekst

De tweede keer zwanger was de eerste gelegenheid dat we met de familie bij elkaar zouden zijn, de eerste verjaardag van Fenne. Hoe kun je het zo plannen he… Net een mooie periode, vlak daarna, rond de 8 weken, zou het ziek zijn weer toeslaan. We besloten Fenne het mooie nieuws, dat ze grote zus zou worden te vertellen en haar een bedrukt shirtje te laten dragen op haar eigen feestje. Op de voorkant stond ‘Hiep hiep hoera, geef me een kus’ en op haar ruggetje de tekst ‘want ik word grote zus.’

Super grappig dat eerst helemaal niemand het door had. En ik me maar de hele tijd zo zenuwachtig en gespannen voelen. Tot mijn moeder in de keuken zich ineens afvroeg wat er nou eigenlijk op haar shirtje stond en haar optilde en samen naar buiten liepen om de grote verrassing aan de rest te laten lezen.

Mijn zusje kondigde het speciale nieuws van haar eerste dochter op een soort gelijke manier aan door een rompertje te bedrukken en het Fenne te laten dragen met de tekst dat ze er een nichtje bij zou krijgen. Zo veel te bedenken…

3. Filmpje maken als zwangerschapsaankondiging

De derde keer zwanger. Weer een zwangerschap aankondigen, het begint wel een beetje lastig te worden origineel te blijven en er boden zich geen gezamenlijke familiegelegenheden aan. Fenne en Melle waren inmiddels oud genoeg om mee te doen en we vonden het leuk hun het nieuws als eerste te vertellen. Fenne had de afgelopen jaren al verschillende keren tegen de hele omgeving geroepen dat ik zwanger was, dus niemand zou haar toch geloven als ze zich zou verspreken. En mocht het gebeuren… ik kan het zelf toch ook maar lastig geheim houden, ik heb me nooit echt veel aangetrokken van die 12 weken grens als het om vertellen gaat.

We kochten het boekje ‘kleine Pluis’ waarin Nijntje een zusje krijgt. Dit las ik aan ze voor terwijl Merijn het filmde. Op het einde vertelden we dat mama ook een baby in haar buik had. Oh man wat was dat een leuk filmpje. De tranen staan nog in mijn ogen als ik het terig zie. Het filmpje met hun reactie lieten we vervolgens aan de nietsvermoedende opa en oma’s zien.

4. Zwangerschap bekend maken met een Fotoboekje

De vierde keer en de laatste keer dat we aan de familie vertelden dat er een kindje bij kwam. Hoe groot kan de verrassing zijn, maar echt, die verrassing was enorm groot. Er zijn toch maar weinig mensen die nog verwachten dat er een vierde kindje bij zou komen. Moeilijk om iets passends te vinden. Uiteindelijk bood oma zelf de oplossing. We zagen bij haar thuis een fotoboekje liggen wat we voor haar verjaardag hadden gemaakt maar jongens, jeetje… Dat was inmiddels zo oud dat onze Siem er nog niet eens in voor kwam en die was inmiddels de 3 al gepasseerd. Daar moesten nieuwe komen.

We verzamelden de allerleukste foto’s van de afgelopen periode om een fotoboekje te maken, maakte er een mooi geheel van en op de laatste bladzijde typte ik voor de oma’s een klein gedichtje waarin we vertelden dat er nog een vierde kindje bij kwam en of ze ons daarbij wilden helpen. De reacties waren fantastisch. Tranen van blijdschap.

Hoe heb jij de zwangerschap bekend gemaakt?

Mamamaai volgen? Facebook, pinterest, instagram

You Might Also Like...

No Comments

Leave a Reply