Gemaakt door mij haken

Gehaakte baby trappelzak

Na mijn gehaakte ripple stitch deken, wilde ik graag weer een nieuw project beginnen. Maar dan liever niet weer zo’n enorm groot project als een deken, liever iets wat overzichtelijker. Aangezien ik toen nog zwanger was maar al redelijk op het eind liep, wist ik van te voren dat nog zo’n project als een deken jammerlijk zou gaan falen. Zonde van alle moeite, zonde van de mooie wol, zonde van het geld en zonde van de ruimte die het onafgemaakte project weer in beslag gaat nemen. Althans, dat hoor ik man denken.
gehaakte baby trappelzak

Een gehaakte baby trappelzak

Voor onze nieuwe kleine man moest er nog een trappelzak komen. Nou ja, moest… Vond ik. Na wat rond speuren op Pinterest wist ik dat ik hem zelf zou gaan maken. Zo super, super schattig, die zakken. En lekker warm natuurlijk. Maar dan niet te tuttig maar een beetje stoer. Elke (winter) baby zou er eentje moeten hebben. In van die beertje kleurtjes. Beter ook voor man, die zou zo onderhand eens gillend gek worden van al die schreeuwende regenboog kleuren die ik ons huisje binnen sleep.gehaakte baby trappelzak

Elke winter baby zou er eentje moeten hebben

Eigenlijk was het een super simpel klusje. Met een paar avondjes werk was ik er al weer mee klaar. Ik had hem uit enthousiasme direct online willen gooien, maar besloot dat het toch een beetje saai plaatje zou worden. Zo’n trappelzak zonder baby. Ergens in mijn achterhoofd dacht ik stiekem dat we hem drie keer voor de show zouden gebruiken. Fenne en Melle lagen immers maar weinig te maffen in de box. Maar niets is minder waar, de kleine Siem ligt er dagelijks prinsheerlijk in in het zonnetje. Hij lijkt het wel te waarderen die muts om zijn kopje. Beetje geborgenheid.

Lees ook: Zelfgemaakt babyspeelgoed

In ieder geval, tegen alle verwachting in ben ik super blij met dit zelf gemaakte gehaakte baby projectje.

Deze en meer leuke ideeën verzamel ik op Pinterest

NB: Omdat er zoveel vraag naar was, schreef ik het patroon uit. –> Gehaakte baby trappelzak. <–

You Might Also Like...

18 Comments

 • Reply
  Desiree
  26 februari, 2015 at 07:19

  Wat een leuk ding. Mooi gemaakt!

 • Reply
  Elisa
  26 februari, 2015 at 07:49

  Oh wat is deze mooi gemaakt 😀

 • Reply
  Geertje
  26 februari, 2015 at 09:12

  Echt n mooie zak…. Zou willen dat ik het geduld had om te haken… En wat ligt hij er prinsheerlijk in te slapen!

 • Reply
  roos
  26 februari, 2015 at 10:20

  Ik zei t al op IG, maar ga het gewoon nog een x zeggen, wat een leukerd!

 • Reply
  Patty
  26 februari, 2015 at 10:45

  Wauw! Super mooi zeg!

 • Reply
  Nicole
  26 februari, 2015 at 10:47

  Wat is hij mooi!!! De baby en de trappelzak 😀

 • Reply
  Dina
  26 februari, 2015 at 11:13

  Wauw wat heb je dat mooi gemaakt!

 • Reply
  inspinration
  26 februari, 2015 at 13:22

  Ik had hem ook al op ig gezien, maar zo mez baby is hij nog mooier!

 • Reply
  Syl
  27 februari, 2015 at 09:04

  Helemaal leuk!

 • Reply
  Vlijtig Liesje
  27 februari, 2015 at 15:15

  Ik vind hem prachtig. Ik heb nog nooit zo’n soort slaapzak gezien.

 • Reply
  Bianca
  27 februari, 2015 at 23:20

  Heel mooi zeg!

 • Reply
  Trui
  5 maart, 2015 at 20:58

  Wat een mooi en rustgevend plaatje!

 • Reply
  Kattenkoppen
  14 maart, 2015 at 18:31

  Ik ben al maanden aan het zoeken naar het perfecte kraamkado voor een vriendin, I finally found it! Super schattig!
  En je hebt een prachtige baby

  • Reply
   MamaMaai
   14 maart, 2015 at 19:05

   Aah dank je en wat leuk. Tegen alle verwachting in gebruiken wij hem echt super veel. Zo’n heerlijk nestje. En heel simpel om te maken, succes!

 • Reply
  priscilla
  10 mei, 2015 at 18:23

  Hij is echt heel leuk, heb je hier ook een patroon van?

  • Reply
   MamaMaai
   10 mei, 2015 at 20:42

   Nee maar stuur me anders even een mailtje dan kan ik je wat uitgebreider vertellen hoe ik het heb gedaan…

 • Reply
  Maria Moons
  18 juni, 2015 at 09:17

  Prachtige trappelzak en baby.

  Is het mogelijk om dit patroontje door te sturen?
  Welke soort steken zijn er gebruikt en welke soort katoen of wol?

  Dank bij voorbaat.
  Maria.

  • Reply
   MamaMaai
   18 juni, 2015 at 12:13

   Hoi Maria, dank je wel voor je mooie compliment. Ik krijg die vraag inmiddels heel erg vaak. Ik heb geen patroontje maar ben van plan te proberen het uit te schrijven. Dan zal ik hem delen op mijn blog.

  Leave a Reply