gehaakte deken

Gehaakte ripple stitch deken

Mijn prachtige kind…. Smelt. Hartje hartje hartje ♥♥♥…. Note to myself, ik moet echt weer vaker de camera pakken. Als ze in de mood is, is het echt een genot om haar te fotograferen. Oh juist, daar zou het niet over gaan deze keer.
gehaakte deken

Ripple stitch deken haken

In fases heb ik ineens weer enorme behoefte om dingen te maken. Die fase was ik even kwijt. Toen ik met mezelf en mijn hormonen in de knoop lag, kon ik de energie en inspiratie niet opbrengen. Zou bijna denken dat het aan de hormonen ligt. Tot nu toe haakte ik elke zwangerschap aan zo’n enorm project. Eerlijk gezegd zie ik er altijd enorm tegen op om dit soort enorme dekens te maken, het is zo ontzettend veel werk, maar ze zijn zoooo mooi. Ik moest en zou….
gehaakte zig zag deken
Man stelde al voor of ik niet eens aan wat anders dan de zoveelste deken kon beginnen. Ik vond daarentegen dat er wel wat andere saaiere dekens naar de schuur konden verhuizen om mee buiten te spelen. Aangezien de kinderen van picknicken houden hebben we buiten nooit genoeg. Binnen trouwens ook niet, buiten picknicken, binnen tenten bouwen nietwaar. En voor tenten heb je nodig?
gehaakte zig zag deken
Ja, ik zie dus het probleem niet. Ik bestelde in het geheim een hele berg wol bij Echtstudio. Die één of twee dagen erna al werd bezorgd en ik niet zeer lang geheim kon houden uiteraard. Zo’n enorme doos valt redelijk op. Dus ik begon snel en probeerde gewoon de eerste paar rijen aan het oog en DE vraag van man te ontsnappen. Ik liet net zo angstvallig de doos ook gesloten, man zou gek worden als hij de hoeveelheid verschillende regenboogkleuren had ontdekt. Zowaar heb ik hem tijdig, voor we zouden trouwen, al kennis laten maken met wat voor vrouw dat dan zou zijn. Met wie hij zou trouwen bedoel ik. In mijn vorige huis waren de muren roze en rood. Ik heb nou eenmaal graag wat kleur om me heen, ik voel me minder thuis in strak wit en zwart, een beetje Pippi Langkous graag als het kan. En daarnaast, ik voel dringend de behoefte om mijn huis wat vrouw proef te maken straks met dat overschot aan testosteron en de meiden in de minderheid. Ja wij zijn er ook nog….

gehaakte zig zag deken
Even voor de grap wat feitjes;

♥ Ik gebruikte dit patroon (gratis)
♥ Het originele patroon komt van Attic24
♥ Ik gebruikte Stylecraft special DK
♥ Dat bestelde ik bij Echtstudio
♥ Ik gebruikte 17 verschillende kleuren
♥ Ik zette 219 (losse) begin steken op
♥ Ik haakte elke kleur in willekeurige volgorde 4 keer
♥ Dat komt neer op 136 toeren en 29376 steken (oh, ik wist dat ik gek was)
♥ Er zitten heeeeeeeel veel uren in, geen idee hoeveel, mocht ik ooit nog eens zo gek zijn aan zo’n enorm project te straten, dan zal ik klokken.
gehaakte zig zag deken
En gek genoeg was het heerlijk om deze deken te maken. Sterker nog, ik baal zelfs en beetje dat hij af is. Gewoon de combinatie van de zachte wol met de felle kleuren (ja sorry, I like), tegelijkertijd lekker warm zitten met een kopje thee, zo herfstig, en freubelen…. Ik weet wel naardere manieren om de avonden door te brengen. Oh ja, ook best fijnere hoor. Vervang freubelen voor man en het komt ook goed.

Heb je minder zin in zo’n oneindig project maar wel behoefte aan een mooie stijlvolle warme deken, maak dan eens een deken van XXL wol.

gehaakte zig zag deken
Oke, nog één keer deze schoonheid. Gewoon omdat het kan.


Geplaatst

in

,

door

Reacties

9 reacties op “Gehaakte ripple stitch deken”

 1. Marina avatar
  Marina

  Wauw, de deken is echt mooi geworden! En de foto’s ook!

 2. kreamade avatar

  Super mooi!! Ik ken dat gevoel, dat het ook een beetje jammer is als zo’n project af is… Tip: begin gewoon een nieuwe….. gr. Hennie

 3. Elisa avatar

  Wat is deze mooi geworden 😀

 4. Sanderijn avatar

  Ik ben bij toer 94 van de 100, ik gebruik 20 kleuren. Ik ruik de eindstreep, al ga ik er ook nog ene rand omheen haken. Ik wil er nog minstens vier maken (kindjes en petekindje), manlief schrok wat toen ik dat zei 😉 Maar ik neem gewoon de tijd, hier ben ik sinds mei mee bezig en het gaat gestaag. Maar je hebt groot gelijk dat je door wilt gaan!!!

 5. Vlijtig Liesje avatar

  Ik vind hem echt prachtig. Ook met al die kleurtjes!

 6. Denise avatar

  Wat een mooi meisje hebben jullie toch! En wat maakte je een prachtig plaid. Mooie kleurtjes 🙂

 7. Dina avatar
  Dina

  Wauw…hij is echt prachtig geworden Maai!!!
  Vooral in combinatie met je prachtige dochter 😉
  Heerlijk om avonden lang aan zo’n mooi project te werken…en nu?? Al een ander plan in gedachten??

  Geniet van je mooie deken! X Dina

 8. Bianca avatar
  Bianca

  hahahaha….
  Stiekem wol besteld….
  ik heb zo gelachen om jou schrijven!
  Ik vind je deken prachtig!

  1. MamaMaai avatar

   Ja, het blijft natuurlijk nooit lang onopgemerkt maar toch 😉 Dank je wel voor je compliment

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *