lipgloss maken, diy lipgloss, vaseline

DIY lipgloss maken

hoe maak je lipgloss

Hoe maak je lipgloss? En wat heb je nodig op lipgloss zelf te maken? Het is echt niet zo moeilijk. Fenne en ik probeerde het uit en het resultaat is echt heel goed. Verzorgende lipgloss met een kleurtje, gemaakt van vaseline. Heel erg leuk om samen met je dochter te maken en tof als activiteit voor op een meiden kinderfeestje met beauty thema.

Wat heb je nodig:

 • Vaseline of kokosolie of bijenwas
 • Honing
 • evt Mespuntje (oude) lippenstift. Als je dat niet hebt kun je ook een druppeltje rode limonade toevoegen maar is niet perse nodig.
 • Kleine bakjes (voor die leukerds die ik gebruikte, klik je op de link)
 • pannetje

Je komt er als meisjesmoeder bijna niet onderuit he, je dochter die steeds groter wordt weg te houden bij alles wat te maken heeft met tutten. Eerst al eindeloos lang wachten tot de haartjes genoeg groeien om ze te versieren, dansen voor de spiegel, het laten schieten van gaatjes in de oren, kettingen, armbandjes maken… Al moet ik toegeven dat die van mij zich niet echt behangt nog met dat soort dingen behalve als ze ze zelf heeft gemaakt 🙂 En inmiddels is ze zo groot dat ze de kunst bij mama op you tube graag afkijkt. Ze heeft grote grote interesse in alles wat te maken heeft met make-upjes.

DIY lipgloss kinderfeestje
Zelfgemaakte lipgloss van vaseline met twee verschillende kleurtjes

Knutselen met kinderen

Maar nog veel leuker is het om je eigen tutterijtjes te maken. Ik vind knutselen met kinderen heerlijk en ik ben zeer van plan die interesse heel erg te gaan uitbuiten 😉 Wat betreft verzorgingstroepjes dan bedoel ik. Er zijn zo veel leuke dingen te bedenken. Fenne is inmiddels groot bezitter van allerlei soorten lippenpotjes met lippenbalsem. Ze slingeren overal. Als de dagen kouder worden is zij de eerste die aan komt zetten met pijnlijke, gebarsten lipjes. Ik weet er helaas alles van. Helaas voor ons zijn heel veel van die leuke glitter troepjes niet echt bevorderlijk en werken het uitdrogen juist in de hand.

Tijd om eens zelf de keukenkastjes in te duiken. We gaan zelf lipgloss maken. YAY!!! Super super simpel en zeer waarschijnlijk heb je alles gewoon al in huis.

lipgloss maken, diy lipgloss, lippenbalsum maken, knutselen met kinderen, kinderfeestje meisjes
Zelf Lipgloss maken

Verwarm au bain marie wat vaseline, kokosvet of bijenwas tot het helemaal gesmolten is. Kokosvet bevat laurinezuur wat antibacterieel is en goed verzorgend werkt, dus heb je dat toevallig in huis, zou ik daar de voorkeur aan geven. Schat even in hoeveel je nodig hebt aan de hand van de grootte van je potjes. In mijn geval waren dat ongeveer 2 yoghurt lepels. Is dat een officiële maat?

Voeg een scheutje honing bij. Hmmm, ruikt lekker en is lekker zacht voor je lippen. Goed roeren.

Snijd een mespuntje van je lippenstift voor de kleur als je wil, kan net zo goed zonder, en los deze helemaal op. Hoe meer lippenstift je gebruikt, hoe donker de kleur. Ik gebruikte eerst een lichte lippenstift en voor het tweede bakje deed ik er op verzoek van Fenne een klein puntje donkerder lippenstift bij, heel weinig want een zeven jarig meisje met lippenstift op school vind ik absoluut nog niet nodig, zo heeft ze twee verschillende kleurtjes. Heel belangrijk he 😉

Alles goed gesmolten en gemengd? Giet dan voorzichtig je lippenbalsem in je bakjes. Laat even afkoelen in de koelkast.

Tadaa…. Heel blij en gelukkig meisje hier met haar zelf gemaakte lipgloss.

Wil je nog verder knutselen? Kijk dan hier nog even verder rond –> Knutselen

Als je het leuk vindt om mij te volgen, op mijn facebookpagina plaats ik regelmatig creatieve projectjes (en leuke plaatjes van mijn kindjes). Of Pinterest, dat kan ook. En hier ben ik te vinden op instagram

hoe maak je lipgloss?
knutselen met kinderen, lipgloss maken, diy lipgloss, creatief met kleuters

Geplaatst

in

,

door

Reacties

16 reacties op “DIY lipgloss maken”

 1. Kliefje avatar

  Leuk dit! Ik snap dat Fenne in de gloria er mee was 😀

 2. Sanderijn avatar

  Dank, mijn meisje gaat zo blij zijn hiermee!

 3. diorsha avatar
  diorsha

  ik ben blij ermee

 4. Emma avatar

  Heb het al een xtje gemaakt en nu nog een keer!

  1. MamaMaai avatar

   Jeej, leuk, wij gaan het binnenkort ook weer maken.

 5. Anne avatar
  Anne

  Wat een onzin, vet en limonade/ honing mengt helemaal niet. De honing ligt onderop en de olie bovenop. Emulgator nodig 🧐. Mijn dochter roert zich nu ongeluk 🤪

  1. MamaMaai avatar

   Dank je wel voor je toevoeging. Jammer dat het bij jullie niet gelukt is

 6. Noortje avatar
  Noortje

  Ik ga dat ook proberen 🙂

 7. Conny avatar
  Conny

  Ik wil dit eens maken met een groep meisjes met een mentale beperking, maar ik kan de potjes niet bekomen. Via deze link, is er een andere manier?

  1. MamaMaai avatar

   Ohww… dat is vervelend. Dank je wel voor het doorgeven, ik ga de link er achter veranderen zodat hij wel werkt 🙂

 8. Sylke avatar
  Sylke

  Ik heb het geprobeerd en daarna was het een kliederboel! Alles zat onder de vaseline. En het ruikt ook niet zo lekker.

  1. MamaMaai avatar

   Wat jammer dat het niet goed ging. Hoe komt het dat alles onder de vaseline zat?

 9. J.L. avatar
  J.L.

  Moet de lipgloss in de koelkast bewaard worden?

  1. MamaMaai avatar

   Met warm weer zou ik dat zeker doen. Heb je vaseline gebruikt dan kan het ook daarbuiten. Gebruik je kokosolie, die wordt vloeibaarder als het warm is.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *